Het Lightspeed woordenboek - Coloured Monkeys

Het Lightspeed woordenboek

Wij bevelen voor webshops altijd Lightspeed aan. Waarom? Nou omdat dat platform heel makkelijk te gebruiken is, zelfs voor niet technische mensen. Je hoeft geen code te kennen om de teksten en afbeeldingen in je website aan te passen. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe Lightspeed werkt. Om Lightspeed onder de knie te krijgen is het van belang dat je de basics kent. Als Elite-Partner van Lightspeed helpen wij je vandaag een eindje op weg.

Apps

Jouw webshop heeft alle benodigde basisfunctionaliteiten om een goede online business te runnen. Echter heeft elke webshop zijn eigen behoeftes. Doormiddel van apps kun je je webshop uitbreiden en functionaliteiten toevoegen. Waar de één bijvoorbeeld zijn boekhouding wil automatiseren, wil de ander live kunnen chatten met zijn bezoekers.

Apps Lightspeed

Blogs

Wil je graag een blog bij je webshop? Dat kan! In een Lightspeed webshop zit de functionaliteit Blogs standaard. Zo kun je makkelijk artikelen aanmaken en je reacties beheren.

blog lightspeed

Dashboard

Het dashboard is eigenlijk je startscherm. Het is namelijk het eerste wat je te zien krijgt zodra je ingelogd in de backoffice van je webshop. Vanuit het dashboard kun je overal naar toe navigeren en zie je een klein overzicht van de aantal bezoekers en omzet van je webshop.

Design

Bij design kun je vervolgens binnen je gekozen thema alles instellen. Denk aan de kleuren, lettertypes; banners, je logo en social media links toevoegen, noem het maar op. Je kun dus het uiterlijk van je Lightspeed webshop helemaal naar wens aanpassen!

Lightspeed design

Inhoud

Ook bij Inhoud kunnen alle standaard, maar toch erg belangrijke pagina’s, heel eenvoudig van teksten en afbeeldingen worden voorzien. Denk hierbij aan: de “over ons” pagina,”algemene voorwaarden” pagina en”disclaimer pagina.” Ook kun je bij het kopje ‘inhoud’ de FAQ  invullen en vertalingen toevoegen.

Instellingen

Onder het kopje instellingen moet je de bedrijfsgegevens invullen, en factuurgegevens en betaalmethodes toevoegen. Maar ook kun je hier gebruikers toevoegen en de rechten bepalen. Zo kun je ook je werknemers toegang geven zodat zij jou weer kunnen ondersteunen.

Lightspeed

Marketing

Het beheren van je nieuwsbrief, verlanglijsten bekijken, kortingscodes toevoegen en noem het maar op. Mega handig.

Producten

Je raadt het al, hier kun je je producten toevoegen. Per product zijn je meerdere foto’s toe te voegen, met een korte en lange titel. Maar natuurlijk ook de prijs, filters, categorieën en specificaties kun je toevoegen. Metaomschrijving en de pagina URL instellen doe je ook in een hand omdraai. Niet onbelangrijk want deze velden bepalen hoe de pagina verschijnt in zoekmachines.

Product Lightspeed

Statistieken

Met je Lightspeed dashboard heb je daarnaast meteen inzicht in de statistieken van je webshop. Zo zie je in een oogopslag je unieke bezoekers, conversieratio, gemiddelde dagomzet, totale omzet en noem het maar op.

Tools

De tools bieden aantal belangrijke functies, zoals import van gegevens. Heb je al een bestaande webshop en wil je graag overstappen naar Lightspeed? Dan kun je doormiddel van een CSV bestand makkelijk al je producten van je oude webshop naar je nieuwe Lightspeed webshop importeren. Scheelt weer een hoop werk.