Ook zonder budget kan jij opvallen! 5 tips - Coloured Monkeys

Ook zonder budget kan jij opvallen! 5 tips

Gratis naamsbekendheid opbouwen, het klinkt onmogelijk maar toch zijn er genoeg communicatiekanalen waar veel mensen gebruik van maken en niets kosten. Social media is een van die manieren maar er zijn ook allerlei andere manieren waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Alsjeblieft, hierbij 5 tips waarmee je gratis de naamsbekendheid van je bedrijf kunt vergroten.

 1. Offline Reclame
  Om te beginnen met traditionele communicatiemiddelen: zet je naam, je logo en huisstijl door middel van autobelettering op je bedrijf of privé auto. Mensen zien je rond rijden en je unieke en opvallende auto op de parkeerplaats staan. Ook visitekaartjes zijn een belangrijk communicatiemiddel. Op een visitekaartje staan alle gegevens die de klant moet weten om bij interesse contact op te nemen.
 2. Zoekmachine Optimalisatie
  Met behulp van optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website of webshop hoger gaat scoren in de zoekmachines. Dit leidt uiteindelijk tot meer traffic naar je website of webshop. Vergeet niet regelmatig nieuwe content toe te voegen, Google kijkt naar hoe actief je bent.
 3. Facebook, Instagram en Pinterest als zoekmachine
  Social media is nog steeds razend populair en als bedrijf kun je natuurlijk niet achter blijven. Je probeert een beeld te schetsen hoe jij graag wil dat mensen jou en je bedrijf zien. Er zijn steeds meer mogelijkheden om het perfecte plaatje te creëren. Ben jij trots op je product of dienst, deel dit dan door middel van een foto en een pakkende omschrijving.
 4. Youtube als zoekmachine
  Naast stilstaand beeld zijn mensen dol op bewegend beeld. Wist je al dat Youtube na Google de grootste zoekmachine is? Veel mensen zoeken naar informatie via Youtube omdat zij liever kijken naar een instructievideo dan dat ze stukken tekst lezen. Dus een tip vanuit ons, maak video’s over je product of dienst en plaats deze op je eigen Youtube-kanaal.
 5. Redactionele aandacht
  Heb jij een leuke schrijfstijl? Dan is dit een interessant punt voor “free publicity”. Wanneer het artikel interessant is heb je zomaar een eigen podium in een krant, tijdschrift of op een online platform zoals een blog.

 

Aanvullende tips of informatie nodig over de bovenstaande onderwerpen? Contact met ons op, wij helpen je graag verder!